PRESS: Guidebok om galna trädgården ”Hilmas Alaska”

Här är den första guideboken om ”Hilmas Alaska” utanför Strömstad.
I mer än 80 år har tusentals besökare kommit hit för att se den galna trädgården som guldgräverskan Hilma Svedal byggde med 100-tals ton cement.
– Jag har länge varit fascinerad av Alaska och har nu gjort den första praktiska guide­boken, säger författaren Mikael Jägerbrand.
Den nya guideboken är designad för att vara så praktisk som möjlig för den som vill besöka sevärdheten Hilmas Alaska, den har bland annat spiralbindning för att vara lätt att bläddra i.
– Läsarna kommer framför allt att uppskatta de många kartorna där vi markerat de mest sevärda cementkonstruktionerna, säger författaren Mikael Jägerbrand.
Vid ett besök i Hilmas Alaska är bra kartor ett måste – trädgården består av 100-tals konstruktioner i form av både terraser, dammar, trappor, byggnader, broar och vägar.
– Det här är första gången någon kartlagt Hilmas många byggen – något som också krävde mycket research.
Förutom de fem stora kartorna innehåller guideboken fakta om Hilma Svedal och hennes liv som guldgräverska i vildmarken i Alaska. Det finns också en omfattande historik över när de olika delarna i Hilmas Alaska byggdes samt massor av nya och gamla fotografier. Guideboken innehåller också flera intervjuer med personer som har anknytning till Hilmas Alaska.
Guidebokens författare heter Mikael Jägerbrand och har tidigare arbetat som resereporter på Aftonbladet och arkeolog. Han har tidigare gett ut guideböcker om ”Sveriges 33 mest sevärda vikingaplatser”, ”Greby gravfält” och ”Tanums hällristningar”.

Presskontakt: Mikael Jägerbrand mikael@virvelvind-forlag.se

Klicka här för att ladda ner pressmeddelandet. Filen är 1 Mb.

Klicka här för att ladda ner folder med bland annat bilder. Alla foton får publiceras fritt i anslutning till artiklar om den här boken. Zipfilen är 15 Mb.

Fakta
Namn: ”Hilmas Alaska – guidebok om guldgräverskan och trädgården av cement”
ISBN: 978-91-975331-8-8
Släpps: 14 juli 2011.
Förlag: virvelvind-forlag.se
Omfång: 48 sidor.
Storlek: 140 mm x 200 mm.
Pris: ca 100 kr.

Publicerad i Press